Antikolt bútorok

Antikolt bútorok művészi elkészí­tése a minő‘ség jegyében. Antik bútorok művészi restaurálása, új bútorok antikolása.

művészi bútorfelújítás

bútorok antikolása

antik bútorok felújítása művészi kivitelben

Lakásfelújítás

Festés, mázolás

A leggyorsabb átváltozás

Használt lakás vásárlása esetén legfőbb vágyunk, hogy eltüntessük az előző tulajdonos nyomait, és kedvünk szerint alakítsuk ki új életterünket, amelynek alapja a falak újra festése. Ha a lakás általános állapota jó, egy tisztasági festés csak tovább növelheti komfortérzetünket (3-5 évente egyébként is javallott a festés, hiszen ennyi idő alatt megfakulnak a színek, és a bepiszkolódás, penészedés sem zárható ki), ill. a különböző festési technikák alkalmazása egyedivé varázsolja lakásunk helyiségeit.

Festési technikák, festés eltérő színekkel

Kezd elterjedni a szomszédos falak eltérő színűre való festése. A sötétebb tónusú festékkel mindig a szoba napsütéses oldalát fessük, így a másik, világosabb árnyalat használatával a fénytelen részek is beláthatóbbak lesznek. Horizontális tagolás esetén mindig a világosabb árnyalatot használjuk a felső részre, míg a sötétebb árnyalattal az alsó részt fessük. Ha ez nálunk nem lenne előnyös, egyes helyekre széles függőleges csíkokat lehet festeni, ha alacsonynak tartjuk a helyiséget (hiszen optikailag növeli a magasságot) vagy vízszintes sávokat is festhetünk, amennyiben a helyiség szélesítésére törekszünk.

Díszítőfestés

Ezeket a csíkokat lehet egyféle színnek a selyemfényű, illetve a matt változatával is festeni. Mindenkit biztosíthatok a felől, hogy egy hihetetlen élményt fog visszaadni ez a típusú festés. Folyton változónak érezzük a szobánkat, amikor nem süt be a nap szinte egyszínűnek hat a szoba, amikor süt, előbújnak festett csíkjaink.

Legyünk megfontoltak a színek kiválasztásánál. Egy helyiségen belül legfeljebb 3 árnyalatot fessünk, és mindig vegyük figyelembe a falak jellegét, a szoba rendeltetését, a bútorok majdani elhelyezését.

Hidegburkolás

Mely melegséget is sugározhat

A hidegburkolatok onnan kapták nevüket, hogy anyagukból fakadóan hideg felületet adnak. Ennek kényelmetlen hatását enyhíthetjük, ha hőszigetelő réteget teszünk alá.

A különböző helyiségek kialakításánál manapság az egyre szélesedő termékválasztéknak köszönhetően, nem csak a praktikus szempontokat, hanem az esztétikai megfontolásokat is figyelembe kell vegyük. A különböző méretű, színű és mintázatú csempék és padlóburkolatok, változatos formák a szaniter választékban, lehetőséget nyújtanak az egyéniségünkhöz legközelebb álló stílus megvalósításához.

A lakásokban használt hidegburkolás és melegburkolás aránya a közelmúltban megváltozott. Az új fűtési rendszereknek, elsősorban a padlófűtésnek köszönhetően a hidegburkolatok aránya megnövekedett. Ma már nemcsak a klasszikusnak számító előszoba, WC, fürdőszoba és konyha kap hidegburkolást, hanem egyéb helyiségek is. A hidegburkolás nagy előnyének számít általában a könnyebb tisztíthatóság és a kopásállóság.

A hidegburkolás kihagyhatatlan lépései:

1.    Alapozás
2.    A felület kiegyenlítése
3.    Szigetelés
4.    Felületépítés
5.    Burkolatterv
6.    Viszonyítási pontok meghatározása
7.    Burkolás
8.    A burkolás végső stádiuma a fugázás.

Gipszkartononozás

Tökéletes, gyors, és látványos!

Gipszkartonozással formai gazdagságot, egyediséget csempészhetünk otthonába.

A sík falak térbeli megtörésével, rejtett világítás beépítésével megváltozhat lakása hangulata.

A gipszkartonozás majd kettőszáz éves múlttal rendelkezik és már nélkülözhetetlenné vált a szárazépítészeti iparág területén. A gipsz olyan természetes anyag, amely építésbiológiailag kifogástalan, illatsemleges, nem mérgező és környezetbarát.

A belőle készült lemezek meleg tapintásúak, jó komfortérzetet biztosítanak. Sok kis pórusa szükség esetén felveszi a nedvességet, túl száraz levegőnél visszapárologtatja a helyiségbe, biztosítva a kellemes klímát. A gipsz alapú építőanyagokat már az ókori Egyiptomban is használtak. Ott alakult ki a gipsz kristályos, magas hőmérsékleten kiégetett formájának, az alabástrom gipsznek a használata is.

Miért éri meg a gipszkartonozás?

  • Talán a legfontosabb kérdés a fal témakörében a szilárdsága valamint az időtállósága. A gipszkartonból épített falat akár önmaga is könnyedén elbonthatja, és a feleslegessé vált hulladék is könnyedén megsemmisíthető. A szerkezet kis súlya miatt olyan helyekre is felépíthető, ahova más szerkezetet nem lehet, vagy csak igen nagy költséggel.
  • Kötetlen tervezhetőség. Nincs modulméret, ezért nincsenek méretmegkötések. Gipszkartonozással íves falak és nyílások egyszerűen kialakíthatók, így különböző, egyedi stílusú falakat is kitalálhatunk magunknak.
  • A fémvázas kialakítású falszerkezet üregeiben tűzvédelmi, illetve hang és hőszigetelés helyezhető el. A helyiségek rendeltetésszerű használatához szükséges gépész és elektromos alapvezetékeket szintén az üregben lehet elhelyezni.
  • A gipszkarton éghetetlen gipszmagja jó tűzvédelmi tulajdonságú. A 20% kötött víztartalom beépített tűzgátló anyagként működik. A kis önsúly egyszerűbb, olcsóbb szerkezetek alkalmazására ad lehetőséget.
  • A gipszkarton rendszer jó hangszigetelő képességgel rendelkezik, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé.
  • Vizes helységekben is lehetőség van gipszkartonozásra, itt a felhasználandó gipszkartonnak impregnált felületkezelésűnek kell lennie (zöld színű), erős víztaszító, lepergető hatású. Az így elkészített falszerkezetek kiválóan alkalmasak a különféle gépészeti vezetékek befogadására.
  • A gipszkartonozás tiszta. Nincs vakolóanyag által okozott szennyeződés.

english pagegerman pageItalien page

konyhabútorok festése kézzel

gyönyörűen felújított antik bútorok

kézzel festett egyedi bútorok